12:27, 07.08.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Zubin Potok: Organizovan odlazak na festival "Medimus" i obilazak PrizrenaMeđunarodni festival srednjovekovne muzike “Medimus”, četvrti po redu, biće održan od 23. do 25. avgusta u Prizrenu. Povodom ove trodnevne manifestacije, organizatori su za sve zaintereosvane obezbedili odlazak na festival i obilazak Prizrena. 

zubin-potok-organizovan-odlazak-na-festival-medimus-i-obilazak-prizrena

Radio Kontakt Plus

Za zainteresovane iz Zubinog Potoka i okoline, polazak je planiran za subotu, 24. avgust u 7:30h, na autobuskoj stanici.

Osim prisustva na drugoj večeri festivala, u toku održavanja festivala programom je planiran i obilazak Prizrena, kao i manastira Svetih arhangela, crkve Bogorodice Ljeviške, Saborne crkve Svetog Đorđa, crkve Svetog Nikole itd.

Obezbeđena je poseta i Prizrenskoj Bogosloviji.

Povratak je planiran za 22h.

Cena aranžmana iznosi 800,00 dinara, a u tu cenu ulaze putni troškovi, razgledanje grada i znamenitosti, prisustvo na festivalu, troškovi organizacije i vođstvo puta.

Broj telefona za informacije u vezi sa putovanjem - 0644705405

U tri festivalska dana, nastupiće ansambli “Renesans”, “Musica profana” i “Medimus”, kao i Grčki vizantijski hor i “Simonida Hiperborea”.

Festival “Medimus” tradicionalno se održava u Prizrenu, u atrijumu Crkve Sv. Spasa iz XIV veka.

Organizatori festivala su “Društvo prijatelja Manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena, Dom kulture “Gračanica” i Fondacija “Sveti Arhangeli”.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Mađarska.

Pokrovitelj događaja je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije