13:14, 25.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Zvečan: Bazar za Darijino i Natašino srećno i bezbrižno detinjstvoHumanitarni bazar sa ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović i Nataše Stojanović, održan je danas na platou ispred Pošte u Zvečanu.

zvecan-bazar-za-darijino-i-natasino-srecno-i-bezbrizno-detinjstvo

Radio Kontakt Plus

Dečje igračke, slatkiši i slaniši, vina, ukrasi, knjige, baloni i vaučeri - sve to bilo je izloženo na mnogobrojnim štandovima humanitarnog bazara.

Cilj organizovanja ovog događaja je da se omogući Dariji i Nataši da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo, kazala je za Radio Kontakt Plus Aleksandra Milić Ćirković.

„I jedna i druga devojčica boluju od izuzetno teških bolesti, imaju više dijagnoza... Hoćemo da im olakšamo životnu borbu, jer je potrebno mnogo novca… Troškovi lečenja, putovanja, smeštaj, lekovi - sve to mnogo košta i naš cilj je da pokušamo da doprinesemo i pomognemo im“, dodala je Aleksandra.

Nataša Stojanović (3) je iz sela Bosce, u opštini Kosovska Kamenica.

Ima dečju paralizu, urođenu srčanu manu, napade gušenja, anemiju, strabizam, hipotoniju mišića, ne sedi, ne hoda, ne govori... Ispoljava alergiju na većinu namirnica i jede samo kašastu hranu.

Nema čak ni kolica koja bi joj omogućila da se kreće.

„Nataša je nedavno postala korisnik fondacije ’Budi human’ i za nju su tek počela da se prikupljaju sredstva. Nikada nije bila u prilici da se podvrgne bilo kakvim tretmanima ili rehabilitaciji, zato što je iz istočnog dela Kosova, gde za nju ne postoji mogućnost lečenja“, kazala je Milić Ćirković.

Darija Antović iz Zvečana, boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a da bi bila podvrgnuta neophodnim hirurškim intervencijama i fizikalnoj rehabilitaciji, potreban je novac koji nažalost Darijini roditelji samostalno ne mogu da prikupe.

„Darija je već imala jednu operaciju, sad 31. januara putuje i ide na još jednu. Njen napredak je vidljiv i u kontaktu sam sa njenim ocem“, dodala je Aleksandra.

Prema rečima organizatora, bazar su pomogli restoran "M" u Zvečanu, zdravstveno-turistički centar "Rajska banja", dr Suzana Galjak, mnogobrojni privrednici…

Opština Zvečan je danas uplatila po 50.000 dinara na račune devojčica, rekla je Milić Ćirković.

„Naše malo zaista nekome znači mnogo i hajde da zajedničkim snagama pomognemo ovim devojčicama da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo“, poručila je Aleksandra.

Akcija je trajala od 10 do 16 časova.Tagovi: ZvečanDecaPomoć

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije