11:26, 12.04.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Zvečan: Ponovo porušeno postrojenje za vodu u MaticiNoćas su nepoznati počinioci po drugi put porušili postrojenje za vodu za novoizgrađene kuće u naselju Matica u opštini Zvečan, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Zvečana u ostavci, Vučine Jankovića.

zvecan-poruseno-postrojenje-za-vodu-za-novoizgradene-kuce-u-naselju-matica

Foto: Opština Zvečan

“Rukovodstvo opštine Zvečan najoštrije osuđuje vandalski čin razbijanja postrojenja za vodu koje se po drugi put gradi u naselju Matica u cilju regulisanja vodosnabdevanja novoizgrađenih kuća.”.

Nakon uviđaja policije, rukovodstvo opštine Zvečan je održalo sastanak sa predstavnicima Kosovske policije i izvođačem radova, kako bi se ukazalo na problem devastiranja imovine opštine Zvečan, koja je ujedno imovina svih naših sugrađana i zatražilo pooštravanje i kažnjavanje počinioca koji već duže vreme devastiraju opštinsku imovinu, odnosno, imovinu svih naših građana, navodi se dalje u saopštenju.

Opština Zvečan podseća da je konkursom dodelila 30 kuća u naselju Matica i da ulaže velike napore kako bi se porodice uselile u što kraćem vremenskom roku.

“Uništavajući imovinu opštine Zvečan, odnosno imovinu svih naših sugrađana, uništavamo naše napore da izgradimo bolji, moderniji i prosperitetniji Zvečan. Ne smemo da dozvolimo da se nastavi devastiranje objekata i vandalsko ponašanje pojedinaca i molimo sve sugrađane da ukoliko primete bilo kakav vandalski čin uništenja imovine, prijave slučaj istražnim organima”, stoji na kraju saopštenja.


Tagovi: ZvečanIncident

Povezane vesti