12:21, 06.10.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Duel Zvezde i Trepče na stadionu u Žitkovcu 9. oktobraDuel šesnaestine finala Кupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde, biće odigran na stadionu u Žitkovcu (opština Zvečan), u sredu, 9. oktobra, u 14 časova, objavljeno je danas na sajtu crveno-belih.

zvezda-sa-trepcom-u-kosovskoj-mitrovici-9-oktobra

FK Crvena zvezda

"Naša želja je bila da se meč igra u Кosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Кosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama. Želim da se zahvalim FIFA i UEFA što je podržala odigravanje ove zvanične utakmice u Кosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja", izjavio je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

Prvobitno, žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije, određeno je da aktuelni šampion Srbije i učesnik Lige šampiona "Crvena zvezda" u gostima igra protiv FK "Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

Međutim, u međuvremenu je Fudbalski savez Kosova uložio žalbu FIFA i UEFA zbog najave odigravanja ove utakmice na KiM.

Zbog sveukupne situacije, pomenuta utakmica je trebalo da bude odigrana u Bogradu, 9. oktobra, na stadionu Čukaričkog, rečeno je ranije Kontakt Plus radiju iz FK Trepča.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je nakon žalbe Fudbalskog saveza Kosova, obavestila20. septembra predsednika tog saveza - Adema Ademija, da povuče zahtev podnet bezbedonosnim institucijama, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može biti odigrana 5. oktobra na stadionu u Žitkovcu, kraj Zvečana.

Međutim, predsednik FSK, Agim Ademi, je u izjavi za KoSSev naveo da je pismo FIFA-e samo savetodavno, ne i obavezujuće, te da nema promene u stavu FSK o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva na Kosovu. Izuzetak su prijateljske i humanitarne utakmice, rekao je tada on u izjavi za KoSSev.


Tagovi: SportCrvena ZvezdaFK Trepča

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije